Your address will show here +12 34 56 78

“A Kormány 289/2021. (V. 31.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Korm. rendelet módosításáról   
………………………………….
3. § Az R. 11. §-a helyébe a következő rendelkezés lép: „11. § (1) A társasház közgyűlést tarthat. (2) Ha az  éves elszámolásról és a  következő  évi költségvetésről való döntés vagy más kötelező döntés határideje a  veszélyhelyzet ideje alatt 2021. július 1.  napján vagy azt megelőzően járt le, és ezekben az  ügyekben a  veszélyhelyzet ideje alatt irányadó szabályok alkalmazásával nem született döntés, akkor e  tárgykörökben 2021. október 15. napjáig kell a közgyűlésnek döntenie.”  
…………………………
7. § Ez a rendelet 2021. június 1-jén lép hatályba.Orbán Viktor s. k., miniszterelnök  “

0


Cégünk vállalja a társasházak, lakásszövetkezetek részére a pályázat elkészítését a tendereztetést, a kivitelezés kordinációját igény szerint.
Az általnuk kezelt társasházaknak a pályázatot DÍJMENTESEN készítjük el!


Okos költségmegosztás alkalmazásának elterjesztése, radiátor csere program

Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (a továbbiakban Támogató) a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervhez kapcsolódóan pályázati kiírást tesz közzé a lakosság részére energiahatékonyság növelését, a meglévő lakóingatlanokban lévő, a távhőszolgáltatásban érintett lakásszövetkezeti,- és társasházi lakások szén-dioxid-kibocsátás csökkentését eredményező, fűtéskorszerűsítésre irányuló beruházások támogatására.

ZFR-ÉMI-TÁV/2020 kódszámú Pályázati Kiírás támogatási forrása az Innovációs és Technológiai Minisztérium fejezet 20. cím Fejezeti kezelésű előirányzatok, 35. alcím Klíma-, energia és zöldgazdaság-politika ágazati programok 4. jogcímcsoport Zöldgazdaság Finanszírozási Rendszer (ÁHT: 338306) fejezeti kezelésű előirányzata. A támogatásra rendelkezésre álló forrás keretösszege 3.000.000.000 Ft, azaz hárommilliárd forint.


0

A gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeinek javítása, a hazai lakásállomány megújulásának ösztönzése és az építőipari ágazat fehérítése érdekében a központi költségvetésből vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatásként otthonfelújítási támogatás (a továbbiakban: támogatás) vehető igénybe.


A támogatás igénybevételének feltételeit a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet szabályozza.

További információk: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/otthonfelujitasi_tamogatas_altalanos_tajekoztato

0

Az alábbiakban rövid összefoglalót adunk a magánszemélyek számára elérhető ingatlan felújításra vonatkozó állami támogatásokról:

Amennyiben Ön úgy dönt, hogy ingatlant vásárolna, vagy építkezni szeretne vagy meglévő ingatlanát felújítaná vagy bővítené, mindenképpen számításba kell venni az elérhető állami támogatások választékát. Magyarországon napjainkban eltérő állami támogatások igénybevételére van lehetőség.


Melyek az új állami támogatások 2021-ben?

2021-ben sok új típusú és nagy összegű támogatás lép életbe:

  • 5%-os ÁFA új lakásoknál
  • 5%-os ÁFA visszaigénylése, azaz 0% ÁFA CSOK igényléssel
  • 27% ÁFA visszaigénylése építkezésnél újra országosan
  • CSOK-os ingatlan illetékmentessége
  • Otthonfelújítási Támogatás, támogatott 3%-os felújítási hitel
  • Új Otthon Program, 0%-os lakáshitel
0